Vlaamse en nationale feestdag in Mortsel

Zo zal onze stad dat vieren.

Nu de Vlaamse en de nationale feestdag er aankomen, wordt duidelijk hoe beide feestdagen zullen gevierd worden in Mortsel.

Vlaamse feestdag op 11 juli
Normaal wordt de Vlaamse feestdag in Mortsel uitvoerig gevierd met verschillende activiteiten tijdens een Vlaamse week. Maar net zoals bij alle andere activiteiten, moeten we ook hier rekening houden met de coronamaatregelen. Om dit feest niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, worden er op het Gemeenteplein gratis ijsjes uitgedeeld. Tussen 13.00 en 18.00 uur kan je er terecht om bij een streepje muziek te genieten van die lekkere traktatie. Om 17.00 uur is er een viering in de Sint-Benedictuskerk in Mortsel-dorp.

Kom zeker die dag ook winkelen in Mortsel! In het kader van onze foto-actie “Zij kopen en eten lokaal” verrassen we op 11 juli maar liefst 20 toevallige klanten in een Mortselse winkel of horecazaak met een Mortselse cadeaubon van 25 euro!

Nationale feestdag op 21 juli
De nationale feestdag vieren we met een eucharistieviering om 11.00 uur in de Sint-Benedictuskerk in Mortsel-dorp. Aansluitend wordt om 12.00 uur de vlag gehesen aan het monument op de Liersesteenweg, in het bijzijn van een beperkt aantal genodigden die een uitnodiging ontvangen.