etalage habicomthuis in Mortsel

WONEN IN MORTSEL

Zoekt u een woning of appertement te koop in Mortsel?
Hier vindt u een selectie van de mooiste panden. Meer aanbod op www.habicom.be

Te koop in Mortsel

Te huur in Mortsel

MORTSEL IS EEN BRUISENDE GASTVRIJE GEZELLIGE STAD

PREMIES EN SUBSIDIES

Voor alle informatie over premies en subsidies in Mortsel kan u terecht bij de dienst Wonen van de stad.

Balie grondgebiedzaken (domein FORT4)
Neerhoevelaan 50
2640 Mortsel
grondgebiedzaken@mortsel.be
03/444.17.17

Openingsuren

  • maandag 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 19.00 uur
  • woensdag 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
  • dinsdag en donderdag op afspraak
  • vrijdag en in het weekend gesloten
huis te koop Mortsel
makelaar habicom

Starterspremie

Het stadsbestuur wil jonge gezinnen met beperkte financiële mogelijkheden ondersteunen in de aankoop van hun eerste en enige woning in Mortsel. De starterspremie is een tussenkomst in de aankoopkosten van een bescheiden woning en houdt rekening met het inkomen en de gezinslast.

Huurwoningen

Met het renovatiecontract moedigt de stad Mortsel het verbeteren van huurwoningen aan. Dit renovatiecontract is enkel van toepassing bij verhuring aan bescheiden huurprijzen en voor woningen ouder dan 35 jaar. De tussenkomst bedraagt 30 % van de werken met een maximum van 5.000 euro.

Zonneboiler

Sinds 2010 is er een samenwerking tussen de stad Mortsel en Eandis aangaande het plaatsen van een zonneboiler. In de meeste gevallen is er maar één aanvraag nodig voor het verkrijgen van zowel de subsidie van Eandis als voor de subsidie van de stad Mortsel. Voor het plaatsen van een zonneboiler geeft het stadsbestuur aan particulieren een premie van 250 euro.

Regenwaterput

Stad Mortsel geeft een premie voor de aanleg en het gebruik van een regenwaterput bij bestaande woningen. Onder bestaande woningen wordt verstaan: een woning waarvan de bouwvergunning vóór 7 september 1999 werd afgeleverd. De toelage bedraagt 100% van de gefactureerde kosten met een maximum van 1.000 euro.

Dakisolatie

Voor het plaatsen van dakisolatie kan je financiële hulp krijgen van het stadsbestuur, Eandis en de federale overheid. De stad Mortsel geeft je een eenmalige premie voor het plaatsen van dakisolatie ter waarde van 6 euro per m² met een maximum van 600 euro. De premie wordt verhoogd tot 8 euro per m² met een maximum van 800 euro indien gebruik werd gemaakt van nagroeibare isolatiematerialen zoals houtwol, cellulose, vlas, hennep,…

Groendak

Stad Mortsel geeft een premie voor de aanleg van een groendak op woningen. Een groendak op een garage of tuinhuisje komt niet in aanmerking voor een premie. De toelage bedraagt 4 euro per m² groendak.

1. BIN DIESEGHEM/TEN DORPE
Coördinator : Gabriël Coolens
bindtd@gmail.com
0494/ 57 42 13

2. BIN CENTRUM
Coördinator : Naranjo Decamps
naranjo@telenet.be
0473/ 88 67 21

3. BIN ZUID (grensoverschrijdend met Edegem)
Coördinator : Sven Lommaert
Sven.Lommaert@police.belgium.eu
0491/ 86 90 05

4. BIN FOREST
Coördinator: Wim Uleners
binforestmortsel@gmail.com
03/449 73 63

5. BIN ZILVERBEEK
Coördinator : Lieve Van Leuven
03/ 448 35 06

6. BIN SAVELKOUL
Coördinator : Bart Depovere
bart.depovere@telenet.be
0468/11.29.64

BIN – BUURTINFORMATIENETWERK

buurtinformatienetwerk BIN

Werkt u mee aan de veiligheid in uw buurt?

Ook u kan uw bijdrage leveren tot een veiligere buurt. Dit kan door middel van het BuurtInformatieNetwerk (BIN). Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. De partners van het project zijn de burgers (meewerken), een coördinator (leiding geven) en de lokale politie (overleggen).

Het voordeel is duidelijk: door de snelle informatiedoorstroming is iedereen op de kortst mogelijke tijd op de hoogte van onregelmatigheden. Als een inwoner van een BIN-zone – ongeacht of deze lid is van een BIN of niet – naar de politie belt om een verdachte handeling of diefstal te melden, dan start de politie – enkel in dringende gevallen – het BIN-netwerk op. Aansluiten bij het BIN in uw buurt kan gratis. Hiervoor dient u contact op te nemen met de coördinator in uw buurt. Hierbij een overzicht van de BIN’s van Mortsel: