baseball mortselactief mortsel

ONTSPANNING IN MORTSEL

Mortsel heeft een rijk verenigingsleven. Sportclubs, seniorendagen, culturele events, … er is voor elk wat wils.

fort 4 mortsel
fort 4 mortsel smaakt
fort Mortsel

FORT 4

Recreatiedomein
Sinds 2000 is het fort eigendom van stad Mortsel. In 2001 werd het als parkgebied opengesteld voor het publiek. Vanaf september 2009 is de hoofdingang van het reduit van FORT 4 een toeristische trekpleister met een bezoekerscentrum in de voormalige wachtlokalen en een permanente tentoonstelling over de fortengordel rond Antwerpen. Er werd een gidsenwerking opgestart die wekelijks rondleidingen verzorgen. Je kan zowel het Monument als de Natuur bezoeken. In dit prachtig park zijn er verschillende picknickzones aanwezig.

BAR4 in de zomer en BARrrr4 in de winter
Vanaf mei tovert de ploeg van B&S-fabriek het mooie FortIV van Mortsel om in een heerlijk vakantieplekje voor jong en oud. Een unieke zomerbar op een prachtige locatie! Dit topconcept zal in 2016 voor het 4de jaar neerstrijken in de nieuwe shelter van FortIV. Het is ondertussen één van de vaste waarden en trekpleisters van Mortsel geworden. Op de Facebook-pagina van BAR4 vindt u alle informatie: https://www.facebook.com/bar4mortsel/?fref=ts

Fortbom
FortBom is een familiefestival vol theater voor jong en minder jong in de tenten, loodsen, ondergrondse gangen en op de groene weiden van het schitterende FORT 4. FortBom is een joint venture van Stad Mortsel, het Cultureel Centrum en Theater FroeFroe. FortBom is theaterfeest voor jong en oud.

Meer info nodig over Fort IV? http://www.fort4mortsel.be

MORTSEL IS EEN BRUISENDE GASTVRIJE GEZELLIGE STAD

fort 4 mortsel event

Mortsel Feest

Aan de vooravond van de zomervakantie bevindt Mortsel zich zaterdag en zondag in feeststemming met het jaarlijkse ‘Mortsel feest’. Het hele weekend zit vol met activiteiten. De Mortselse horeca en winkeliers heten je het ganse weekend van harte welkom in het commercieel centrum van de stad. Tegelijkertijd wordt er op het Stadsplein druk in de potten geroerd. Daar vindt Mortsel smaakt! plaats, een culinair dorp waar bezoekers kunnen proeven van wat Mortsel op gastronomisch vlak te bieden heeft.

beach Mortsel

Mortsel Smaakt!

‘Mortsel Smaakt!’ vindt elk jaar plaats op het Stadsplein van Mortsel (aan Station Oude God), waar de lokale gastronomie zijn beste beentje voorzet en u voor een kleine prijsje laat genieten van allerhande specialiteiten.

schaatsen Mortsel

Mortsel Wintert

‘Mortsel Wintert!’ een leuk initiatief dat de noord- en zuidzijde van het Stadsplein, het stadhuis en het Gemeenteplein inpalmt! Traditioneel wordt Mortsel Wintert afgesloten met een nieuwjaar drink en een mooi vuurwerk.

schminken Mortsel
Ontspanning-in-Mortsel

MORTSEL IS EEN BRUISENDE GROENE GEZELLIGE STAD

trampoline Mortsel

Sportinfrastructuur

De stad Mortsel heeft een groot aantal aan sportvelden en –infrastructuur die door de bewoners gebruikt kunnen worden.

• Sportvelden vliegveld Krijgsbaan: voetbalveld (3), minivoetbalveld (1), baseballveld (1), softballveld (1)

• Sporthal Den Drab: badminton (10), volleybal (3), basketbal (2), tennis (3), zaalvoetbal (1), korfbal (1)

• Sportvelden Buurtpark Mayerlei: voetbalveld (1), petanque (6) Sportvelden Fort 4: tennisveld (5)

• Zwembad Den Bessem: groot bad (25m), instructiebad (15m), klimzaal magnesia

• Turnhal De Sterre: grote turnzaal

zwembad-mortsel

Zwembad

Zwembad Den Bessem heeft eind 2015 zijn deuren gesloten. De stad Mortsel bouwt op dezelfde locatie een nieuw zwembad. Het nieuwe bad moet opengaan op 31 december 2018. Er komt een instructiebad van 12,5 meter op 7 en een groot bad van 25 meter op 14,5 meter met zes banen. Het wordt een ecologisch verantwoord gebouw met een hergebruik van water tot 70 procent.  U zult zich kunnen inschrijven voor tal van leuke cursussen: aquagym, aquaspinning, babyzwemmen, pilates, bodyboost en zwangerschapszwemmen.

mortsel loopt

Sportevents

Jaarlijks organiseert de stad Mortsel een loopwedstrijd voor klein en groot. De parcours, gaande van 250m tot 10km, vinden plaats op het stadsplein en rond Fort 4. Het sportieve evenement bij uitstek.

De stedelijke sporteldag is de ideale dag om samen vrienden en familie van sport te genieten. Onder professionele begeleiding worden uiteenlopende sportactiviteiten aangeboden.