ledverlichting

Vervanging LEDlichten fietsoversteekplaats Dieseghemlei/Amedeus Stockmanslei

Zoals u misschien al gemerkt heeft, zijn de LEDlichten aan de fietsoversteekplaats Dieseghemlei/Amedeus Stockmanslei defect. De lichten werden daar geplaatst om de aanwezigheid van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen (F1) te benadrukken en zo de verkeersveiligheid op dit kruispunt te verhogen. Op donderdag 5 juli, vanaf 12.00 uur, worden de LEDlichten daarom vervangen. De werken zouden zo’n vijftal uur in beslag nemen.

Tijdens de periode van de werken blijft verkeer (auto’s en fietsers) weliswaar mogelijk, maar er zal zeker en vast hinder zijn. Tijdens de werken zal er immers steeds maar één rijrichting vrij zijn, waardoor er wachttijden kunnen ontstaan. Wie kan, zoekt best een alternatieve route.

Vermits de LEDverlichting met speciale lijm wordt aangebracht die eerst moet uitharden, mag zwaar verkeer boven de 3,5 ton niet over de fietsoversteek rijden. Zwaar verkeer zal dus sowieso een andere route moeten zoeken. Dat wil ook zeggen dat de lijnbussen anders zullen rijden. Vanaf 11.30 uur tot het einde van de dienst, zullen de lijnbussen een omleiding volgen via de Guido Gezellelaan en Deurnestraat. De haltes in Dieseghemlei, Amedeus Stockmanslei en Osylei worden dan niet bediend.

dieseghem