agfa

Mortsel Leeft! lanceert eerste officiële burgerbevraging met eID

Mortsel Leeft! lanceert deze week een allereerste burgerbevraging die gebruik maakt van de eID (elektronische identiteitskaart). De bevraging gaat over de toekomst van het gebied op het huidig AGFA Gevaert-terrein, gelegen ter hoogte van de Antwerpsestraat. Deze site zal op termijn vrijkomen en de onafhankelijke politieke beweging wil van de Mortselaars horen hoe zij deze ruimte het liefst ingevuld zien.

De bevraging biedt een waaier aan keuzes; van industrie, wonen, kantoor, hoogbouw, laagbouw tot groengebied. De deelnemer antwoordt overal met een eenvoudig ‘ja’ of ‘nee’. Door gebruik te maken van dit unieke platform krijgt elke Mortselaar die meerderjarig is de gelegenheid om exact 1 antwoord te geven op elke vraag. “Op die manier zullen we een zeer duidelijke en ongenuanceerde uitslag bekomen” aldus voorzitter Rudy Ceulemans, “en daarmee kunnen we dan aan de slag om hier een breed gedragen project van te maken”.

De mensen van Mortsel Leeft! krijgen dus geen gepersonaliseerde resultaten te zien. Het platform uitgewerkt door ex-Mortselaar Yves Bruggeman is zo opgezet dat aan de eindstreep enkel de inzendingen van Mortselse meerderjarigen worden verwerkt. Zij die niet over een eID-reader beschikken, mogen zich steeds op woensdag (9u 12u) en zaterdag (11u 17u) melden in de pop up-shop van Mortsel Leeft! aan de Statielei 6 om ter plaatse hun voorkeuren in te geven.

De bevraging loopt tot woensdagavond 10 oktober en de resultaten worden nog dezelfde week gepubliceerd.

Mortsel Leeft! wil hiermee de burgerparticipatie die velen propageren eindelijk in de praktijk brengen. Voorzitter Rudy Ceulemans maakt zich sterk dat, ook na de verkiezingen, dit platform er mee voor zal zorgen dat de Mortselaar meer betrokken wordt bij de belangrijke beslissingen in zijn stad.

Rudy Ceulemans

Voorzitter Mortsel leeft!

0477-77.04.68

www.mortselleeft.be