mortselfeest

Mortsel feest! en Mortsel sma(a)kt! – editie 2018

Tijdens het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 vinden de volgende edities van Mortsel feest! en Mortsel sma(a)kt! plaats.

PROGRAMMA

Hier vind je de affiche en de flyer van het evenement.

Winkels

* het hele weekend open van 10.00 tot 18.00 uur
* gezellige kraampjes en straatanimatie
* www.mortsel.be/winkelen

Mortsel sma(a)kt!

* zaterdag en zondag van 12.00 tot 22.00 uur – Stadsplein zijde Floralaan

Het Stadsplein is tijdens het feestweekend in Mortsel een plek waar je zeker wil langslopen. Want geef toe, ook jij bent fan van lekker eten, fijne ambiance en leuke ontmoetingen. Kom maar af dus. Feesten en eten, eten en drinken, we kunnen dat geweldig goed, en doen dat ook echt graag. Allemaal samen aan de grote tafel, of gezellig genieten met twee. Er is plek genoeg, voor iedereen. Welkom alvast. Ga je voor de hamburger nieuwe stijl, of kies je voor een kaasassortiment? Ben jij eerder een ‘tempura van garnaal’- type of droom je van Mortselse choukes? Van aspergekroketjes, oesters, tapa’s, fajita’s, ijs, … En daar stopt het niet. Iedereen die op culinair gebied naam heeft in Mortsel, stelt zich aan je voor. Een tentendorp vol smaken en lekkernijen, voor elk wat wils en in gezelschap van een goed glas. Vers getapte pintjes, speciaalbieren voor de liefhebber en een glas wijn dat als gegoten past bij de gerechten. Of zijn de gerechten gemaakt voor bij de wijn? Een alcoholvrije punch kan antwoord bieden. Voor de 5de keer op rij feest Mortsel zich de zomer in. Zorg dat je er bij bent, en laat het je smaken.

Kinderanimatie

* zeepbellenfestijn, workshop dromenvangers, kinderboerderij, touwenparcours en minigolf
* zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur – Stadsplein zijde stadhuis

Dansen op het plein!

* zaterdag: folklorefeest Volkskunstgroep Reinaert

Op dansen staat geen leeftijd. Volkskunstgroep Reinaert bestaat 70 jaar. Samen met volgende groepen en verschillende muzikanten nodigen ze je uit om te genieten van diverse volkskunsten: dans, zang, vendelzwaaien en muziek.

– Jockey Men’s Morris Club Birmingham (UK) * Morris dansen
– AnneThé Dansers Tilburg (NL) * frisse eigentijdse volksdans
– Frairie des Masuis et Cotelis Jambes * traditionele dansen Wallonië
– De Stokkeslagers Pulderbos * vendelen
– een delegatie van het Vlaams Europeadekoor

* zondag: de Gemma Blower School of Dance met tap, hiphop en classic

De Gemma Blower School of Dance is een dansschool voor iedereen, ongeacht ervaring, leeftijd of niveau. Gemma staat vooral bekend voor tapdans en klassiek ballet. Ze was tapdans choreografe bij het tv-programma So You Think You Can Dance in België en Nederland. Ze werkte ook mee aan de films Patser en De Dirigent, die later dit jaar uitkomt. Gemma ondersteunt het Ballet van Vlaanderen in het herstel van ballerina’s die kwetsuren opliepen. Iedereen die lid is bij de dansschool, krijgt een individuele coaching op een professioneel niveau. Wil je een dans- of acteercarrière uitbouwen, dan geven we je de best mogelijke opleiding. Beschouw je het enkel als een hobby, dan halen we het beste uit je naar boven. Gemma  geeft haar dansers zo veel mogelijk de kans om op te treden, momenten waarbij ze ook het publiek betrekt.

* telkens van 14.00 tot 18.00 uur – Stadsplein zijde stadhuis

Boekenmarkt

* zaterdag en zondag van 09.00 tot 17.00 uur – Gemeenteplein
* www.mortsel.be/boekenmarkt

Wanneer?
zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018
Waar?
Stadsplein en commercieel centrum
Stadsplein 2
2640 Mortsel
Organisatie
Lokaal bestuur