tekenen

Hou onze omgeving aangenaam, laat je afval niet achter. Hou jij het mee proper?

Geniet van je tijd buiten, maar laat je afval niet achter.

Mag het iets meer zijn? Buurtboeners zijn ook helden … Nu veel mensen thuis werken, loopt er minder volk op straat. Je zou kunnen denken dat er ook minder zwerfvuil ligt. Misschien is dat ook zo. Maar misschien ook niet. Het lijkt ons belangrijk om samen te blijven gaan voor een proper openbaar domein. En dan blijven jullie van onschatbare waarde in deze gekke dagen! Buiten wandelen mag nog steeds, het is zelfs aangeraden als je niet ziek bent.

Dus moedigen we graag iedereen aan om even een blokje rond te gaan met knijper en witte zak. Op die manier blijven we zorgen voor een nette leefomgeving. Wel is het belangrijk dat je dit volgens de richtlijnen doet: alleen, of met je huisgenoten. Het is niet de bedoeling dat je samen met je buren of straat aan de slag gaat. Onze eigen sluikstortrondes van lokaal bestuur Mortsel gaan uiteraard ook nog steeds door!

Ben je al Buurtboener en heb je al materiaal? Dan mag je dat gewoon gebruiken. Ben je nog geen Buurtboener maar wil je wel aan de slag? Dan kan je tijdens onze openingsuren voor materiaal terecht aan ons onthaal aan Meerminne 6. Daar krijg je witte zakken, een knijper en handschoenen.

Heb je een witte zak klaarstaan? Dan geef je dat door via de meldingskaart: www.mortsel.be/meldingen. Kies hier voor ‘afval en netheid’ en dan voor ‘witte zak buurtboener’. De ophaalrondes zijn maandag en donderdag, dus geef je melding zondagavond, of woensdagavond door.

Alvast bedankt! Samen gaan we voor een proper én gezond Mortsel.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de federale maatregelen die momenteel gelden, vind je via volgende link: www.info-coronavirus.be/nl/faqs

* COVID-19: algemene informatie en updates via www.mortsel.be/coronavirus
* Heb je hulp nodig of wil je vrijwillig hulp bieden? www.mortsel.be/mortselhelpt