internationale

Internationale Vrouwendag

8 maart is Internationale Vrouwendag. De dag waarop vrouwenrechten wereldwijd extra aandacht krijgen. En dat is geen toeval.

Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste vrouwenstaking plaats. Een staking tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie die de geschiedenis inging door de poëtische woorden van de staaksters: ‘Wij willen brood én rozen’. Enkele jaren later, op 8 maart 1917, precies 100 jaar geleden, kwamen de  textielarbeidsters in Sint-Petersburg massaal in opstand tegen de verschrikkingen van de oorlog en het voedseltekort. Hun stakingen en demonstraties liepen uit op een algemene werkstaking en werden later hét symbool voor de strijd voor gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen. Een strijd die – gelukkig maar – vruchten heeft afgeworpen, maar die nog lang niet gestreden is. Dat bewijst vandaag de massale #MeToo-beweging en het nieuwe feminisme waar vrouwen (en ook mannen) achterstaan.

8 maart is dus een dag om bij stil te staan, maar ook om eens lekker uit de bol te gaan en te lachen met de oude clichés over vrouwen en mannen, die vandaag nog altijd standhouden. Mortsel verwelkomt  stand-up-comedienne Veerle Malschaerts met haar one woman comedy show.

Weg met de clichés!

Kom, ontdek, lach en … geniet

Donderdag 8 maart – 20.15 uur – Mark Liebrecht Schouwburg – Ticket 5 euro

Alle vrouwen krijgen een attentie! Alle mannen gaan met een glimlach naar huis 😉