Koffiebar, NMBS Station, Mortsel

Kawa: “Wij gaan voor lokaal, bewust en sociaal”

MORTSEL – Naast heerlijke koffies en boterhammen pakt Kawa, de koffiebar in het voormalige NMBS-station op het Stadsplein, voortaan uit met producten van boeren uit de streek. Elke vrijdag kan iedereen er dankzij het project Boeren en Buren zijn bestellingen ophalen in Buurderij.

Kawa trok onmiddellijk bij de lancering, twee jaar geleden, de kaart van de zogeheten ‘eerlijke’ en ‘bewuste’ producten. “Hoe korter de keten hoe beter”, zo klonk het. En dus is de deelname aan Buurderij van Boeren en Buren een erg logische stap.

Via dit initiatief kan iedereen – van de Mortselse treinreizigers tot Kawaklanten – producten van boeren uit de buurt online bestellen (tot zowat middernacht elke woensdag van de week, red.). Van vlees en groenten, taarten, zuivel, brood tot falafel en hummus uit Mortsel, Kapellen over Koningshooikt tot Merksem en Zoersel. Elke vrijdagavond houdt Kawa dan Buurderij van 17u tot 18u30. “De mensen halen na de sluit van de koffiebar hier hun bestellingen op”, aldus Kawa-zaakvoerders Sabri Heddi en Fien Nelissen. “Tegelijkertijd maken ze kennis met de boeren die zelf alles komen afleveren. Zo kunnen ze rechtstreeks ook onmiddellijk wat vragen stellen over wat ze kopen. Op deze manier gaan we voor lokaal, bewust en sociaal.”