startsubsidies

Stad Mortsel geeft starterssubsidie voor ondernemingen stevige boost.

Stad Mortsel blijft de komende jaren volop inzetten op het commercieel centrum. Dat de detailhandel en horeca het omwille van diverse factoren erg moeilijk hebben in Vlaanderen en tot ver daarbuiten is geen nieuws. Maar we weigeren bij de pakken te blijven zitten. Integendeel: we blijven geloven in onze stad en halen alles uit de kast.

Het aanpassen van het subsidiereglement voor nieuwe ondernemers hoort thuis in een reeks initiatieven, die het commercieel centrum van Mortsel nieuw leven moet inblazen.

Naast het verfijnen van enkele definities en voorwaarden uit het reglement op basis van de ervaringen van het afgelopen jaar, vallen verder twee zaken onmiddellijk op:

  • de zonering wordt geoptimaliseerd
  • de subsidiebedragen worden gevoelig aangepast

In iedere zone verhogen we de subsidie, omdat we alle kleinhandels- of horecazaken in Mortsel belangrijk vinden. Maar het mag duidelijk zijn dat we voluit het gaspedaal indrukken in de zone Statielei, Pieter Reypenslei en Antwerpsestraat (tot R11). Die zone is het uithangbord van onze stad. Wanneer het daar misloopt, springt dat meteen in het oog. Wie daar vanaf nu een detailhandel of horecazaak start, kan tot maar liefst 5.000 euro aan subsidie binnenrijven.

Het nieuwe subsidiereglement en de aanvraagmogelijkheden vind je via www.mortsel.be/starterssubsidie