baseball mortselactief mortsel

ONTSPANNING IN MORTSEL

Mortsel heeft een rijk verenigingsleven. Sportclubs, seniorendagen, culturele events, … er is voor elk wat wils.

fort 4 mortsel
fort 4 mortsel smaakt
fort Mortsel

FORT 4

Recreatiedomein
Sinds 2000 is het fort eigendom van de stad Mortsel. In 2001 werd het als parkgebied opengesteld voor het publiek. Vanaf september 2009 is de hoofdingang van het reduit van FORT 4 een toeristische trekpleister met een bezoekerscentrum in de voormalige wachtlokalen en een permanente tentoonstelling over de fortengordel rond Antwerpen. Er werd een gidsenwerking opgestart die wekelijks rondleidingen verzorgen. Je kan zowel het Monument als de Natuur bezoeken. In dit prachtig park zijn er verschillende picknickzones aanwezig.

BAR BRIAL
Vanaf mei tovert de ploeg van Bar Brial het mooie FortIV van Mortsel om in een heerlijk vakantieplekje voor jong en oud. Een unieke zomerbar op een prachtige locatie! Dit topconcept gaat door in de shelter van FortIV. Het is ondertussen één van de vaste waarden en trekpleisters van Mortsel geworden waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Gedurende de zomermaanden kan je er dagelijks terecht. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd zoals salsa avonden, brunches, familiedagen en veel meer. Dé ideale locatie om een feest, teambuilding of bedrijfsevent te organiseren. In de winter wordt Bar Brial omgetoverd in een winterwonderland met chalets en een kunstijsschaatsbaan. Op de website vindt u alle informatie.

ZOMERBAR BLAUWE REGEN
In 2020 opende naast sportcentrum Blauwe Regen een hippe zomerbar. Ook hier kan je terecht voor een hapje en een drankje. Ideaal voor feesten en sporten te combineren. Meer info

Fortbom
FortBom is een familiefestival vol theater voor jong en minder jong in de tenten, loodsen, ondergrondse gangen en op de groene weiden van het schitterende FORT 4. FortBom is een joint venture van Stad Mortsel, het Cultureel Centrum en Theater FroeFroe. FortBom is theaterfeest voor jong en oud. Meer info

MORTSEL IS EEN BRUISENDE GASTVRIJE GEZELLIGE STAD

fort 4 mortsel event

Mortsel Feest

Aan de vooravond van de zomervakantie bevindt Mortsel zich zaterdag en zondag in feeststemming met het jaarlijkse ‘Mortsel feest’. Het hele weekend zit vol met activiteiten. De Mortselse horeca en winkeliers heten je het ganse weekend van harte welkom in het commercieel centrum van de stad. Tegelijkertijd wordt er op het Stadsplein druk in de potten geroerd. Daar vindt Mortsel smaakt! plaats, een culinair dorp waar bezoekers kunnen proeven van wat Mortsel op gastronomisch vlak te bieden heeft.

beach Mortsel

Mortsel Smaakt!

‘Mortsel Smaakt!’ vindt elk jaar plaats op het Stadsplein van Mortsel (aan Station Oude God), waar de lokale gastronomie zijn beste beentje voorzet en u voor een kleine prijsje laat genieten van allerhande specialiteiten.

schaatsen Mortsel

Mortsel Wintert

‘Mortsel Wintert!’ een leuk initiatief dat de noord- en zuidzijde van het Stadsplein, het stadhuis en het Gemeenteplein inpalmt! Traditioneel wordt Mortsel Wintert afgesloten met een nieuwjaar drink en een mooi vuurwerk.

schminken Mortsel
Ontspanning-in-Mortsel

MORTSEL IS EEN BRUISENDE GROENE GEZELLIGE STAD

trampoline Mortsel

Sportinfrastructuur

De stad Mortsel heeft een groot aantal aan sportvelden en –infrastructuur die door de bewoners gebruikt kunnen worden.

• Sportvelden vliegveld Krijgsbaan: voetbalveld (3), minivoetbalveld (1), baseballveld (1), softballveld (1)

• Sporthal Den Drab: badminton (10), volleybal (3), basketbal (2), tennis (3), zaalvoetbal (1), korfbal (1)

• Sportvelden Buurtpark Mayerlei: voetbalveld (1), petanque (6) Sportvelden Fort 4: tennisveld (5)

• Zwembad Den Bessem: groot bad (25m), instructiebad (13m)

• Turnhal De Sterre: grote turnzaal

• Blauwe Regen: tennis (6 binnenterreinen en 8 buitenterreinen), squashvelden (5), paddel

zwembad-mortsel

Zwembad

Zwembad Den Bessem heeft eind 2015 zijn deuren gesloten. De stad Mortsel heeft op dezelfde locatie een nieuw zwembad gebouwd dat op 31 december 2018 geopend werd. Het instructiebad is 12,5 meter op 7 en het grote bad 25 meter op 14,5 en heeft 6 banen. Het is een ecologisch verantwoord gebouw met een hergebruik van water tot 70 procent.  Je kan er terecht met een 12-beurtenkaart. Elke maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag van 13u30 tot 16u30 is het speelzwemmen. Het zwembad wordt omgetoverd in een speelparadijs.

mortsel loopt

Sportevents

Jaarlijks organiseert de stad Mortsel een loopwedstrijd voor klein en groot. De parcours, gaande van 250m tot 10km, vinden plaats op het stadsplein en rond Fort 4. Het sportieve evenement bij uitstek.

De stedelijke sportdag is de ideale dag om samen vrienden en familie van sport te genieten. Onder professionele begeleiding worden uiteenlopende sportactiviteiten aangeboden.