etalage habicomthuis in Mortsel

WONEN IN MORTSEL

Zoekt u een woning of appartement te koop of te huur in Mortsel?
Hier vindt u een selectie van de mooiste panden. Meer aanbod op www.habicom.be

Te koop

Te huur

MORTSEL IS EEN BRUISENDE GASTVRIJE GEZELLIGE STAD

PREMIES EN SUBSIDIES

Voor alle informatie over premies en subsidies in Mortsel kan u terecht bij de dienst Wonen van de stad.

Balie Ruimte (domein FORT4)
Neerhoevelaan 50
2640 Mortsel
Website
grondgebiedzaken@mortsel.be
03/444.17.17

Openingsuren

  • Enkel geopend op afspraak en telefonisch bereikbaar van maandag t.e.m. donderdag van 09:00 tot 12:00.

huis te koop Mortsel
makelaar habicom

Starterspremie

Het stadsbestuur wil jonge gezinnen met beperkte financiële mogelijkheden ondersteunen in de aankoop van hun eerste en enige woning in Mortsel. De starterspremie is een tussenkomst in de aankoopkosten van een bescheiden woning en houdt rekening met het inkomen en de gezinslast.

Huurwoningen

Met het renovatiecontract moedigt de stad Mortsel het verbeteren van huurwoningen aan. Dit renovatiecontract is enkel van toepassing bij verhuring aan bescheiden huurprijzen en voor woningen ouder dan 35 jaar. De tussenkomst bedraagt 30 % van de werken met een maximum van 5.000 euro.

Zonneboiler

Wie een zonneboiler plaatst, kan premies krijgen bij de stad Mortsel en Fluvius. Vanaf 1 januari 2020 wordt de premie van de stad Mortsel verhoogd en de premie van de stad Mortsel voor nieuwe woningen afgeschaft.

Regenwaterput

Stad Mortsel geeft een premie voor de aanleg en het gebruik van een regenwaterput bij bestaande woningen. Onder bestaande woningen wordt verstaan: een woning waarvan de bouwvergunning vóór 7 september 1999 werd afgeleverd. De toelage bedraagt 100% van de gefactureerde kosten met een maximum van 1.000 euro.

Dakisolatie

Stad Mortsel geeft een premie voor het plaatsen van dak- of zoldervloerisolatie voor bestaande woningen. Deze premie wordt vanaf 1 januari 2020 enkel verleend na een renovatieaudit en bij een totaalrenovatie waarvan dak- of zoldervloerisolatie één van de minstens drie energiebesparende maatregelen is.

Groendak

Stad Mortsel geeft een premie voor de aanleg van een groendak op woningen. Een groendak op een garage of tuinhuisje komt niet in aanmerking voor een premie. De toelage bedraagt 4 euro per m² groendak.

1. BIN DIESEGHEM/TEN DORPE
Coördinator : Jan De Vree
bin.dieseghem@gmail.com

2. BIN CENTRUM
Coördinator : Dirk Van Eycken
bincentrummortsel@gmail.com

3. BIN ZUID (grensoverschrijdend met Edegem)
Coördinator : Sven Lommaert
Sven.Lommaert@police.belgium.eu
0491/ 86 90 05

4. BIN FOREST
Coördinator: Wim Uleners
binforestmortsel@gmail.com
03/449 73 63

5. BIN ZILVERBEEK
Coördinator : Lieve Van Leuven
03/ 448 35 06

6. BIN SAVELKOUL
Coördinator : Bart Depovere
bart.depovere@telenet.be
0468/11.29.64

7. BIN ERLA
Coördinator : Frank Engelen en Marc Verbelen
bin.erla2640@gmail.com
0497/ 18. 33. 19

BIN – BUURTINFORMATIENETWERK

buurtinformatienetwerk BIN

Werkt u mee aan de veiligheid in uw buurt?

Ook u kan uw bijdrage leveren tot een veiligere buurt. Dit kan door middel van het BuurtInformatieNetwerk (BIN). Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. De partners van het project zijn de burgers (meewerken), een coördinator (leiding geven) en de lokale politie (overleggen).

Het voordeel is duidelijk: door de snelle informatiedoorstroming is iedereen op de kortst mogelijke tijd op de hoogte van onregelmatigheden. Als een inwoner van een BIN-zone – ongeacht of deze lid is van een BIN of niet – naar de politie belt om een verdachte handeling of diefstal te melden, dan start de politie – enkel in dringende gevallen – het BIN-netwerk op. Aansluiten bij het BIN in uw buurt kan gratis. Hiervoor dient u contact op te nemen met de coördinator in uw buurt. Hierbij een overzicht van de BIN’s van Mortsel: