Nieuwe uitbaters voor de zomerbar zijn gekend
De vakantie is nog maar net voorbij maar in Mortsel kijken we al graag vooruit naar de zomer van 2019. Dan opent de zomerbar in de shelter van FORT 4 opnieuw de deuren, op dezelfde unieke locatie. Mét nieuwe uitbaters. Na een selectieprocedure van een klein half jaar zijn die nu gekend: Bonega bvba neemt vanaf de paasvakantie 2019 de uitbating over. Bonega? Dat zijn Aagje, Werner en David. Zij hebben tonnen ervaring in de horeca. Zo zetten ze al jaren hun schouders onder Bocadero, de gekende zomerbar in Antwerpen.
Ook in 2019 is de shelter van FORT 4 dé ontmoetingsplaats in Mortsel! Even iets drinken na een wandeling in het fort? Bijpraten met vrienden terwijl de kinderen zich rot amuseren? Nieuwe mensen leren kennen? Een hapje eten terwijl je zaken bespreekt met je collega’s? Het kan allemaal in de shelter! De zomerbar blijft een warme en toegankelijke plek waar iedereen welkom is. Een sympathieke ontmoetingsplaats waar mensen, jong en oud, zich verbonden voelen.
Sociale tewerkstelling
Naast vaste mensen, kiezen de nieuwe uitbaters van de zomerbar bewust voor sociale tewerkstelling, iets waar ze al jaren mee vertrouwd zijn en ook voor in de prijzen vielen. In 2017 kregen ze van Group Intro een Award voor ‘inclusieve onderneming’. “We geven die mensen structuur, toekomstperspectief, ervaring en vooral een eerlijke kans”, klinkt het bij Bonega. Daarnaast hopen ze het nieuwe meubilair van de zomerbar in de ervaren handen te laten van een sociale tewerkstellingsplaats.
Een groen kader, op alle vlakken
Een plek die zorgzaam omgaat met de natuur en eigenheid van het fort, daar gaan ze bij Bonega voor. Zo wordt de drank geserveerd in herbruikbare polycarbonaat glazen die niet breekbaar zijn. De rietjes zijn bio afbreekbaar en de uitbaters zullen er alles aan doen om de afvalberg te verkleinen door wegwerpplastiek te vermijden. Als duurzame stad is dat iets waar Mortsel zich uiteraard graag mee identificeert.
Er valt iets te beleven
Op een mooie zomerdag heb je in dat prachtige fort niet veel meer nodig dan een luie strandstoel en een fris glas, maar toch. Er mag af en toe écht iets te beleven zijn. Aagje, Werner en David hebben ook in die richting ambitie. Hoe dat eruitziet, dat ontdekt de Mortselaar in het voorjaar van 2019, wanneer de zomerbar de deuren opent vanaf de paasvakantie.
Concept op maat van Mortsel
De nieuwe uitbaters benadrukken dat ze met de zomerbar in Mortsel geen kopie van Bocadero willen zijn. Het concept zal op maat van Mortsel zijn, toegankelijk, familiaal en met democratische prijzen. Ook al liggen de roots van Aagje, Werner en David niet in Mortsel, ze kijken er heel erg naar uit om samen te werken met lokale verenigingen en ondernemers.