Italiaan verovert Kasteel Cantecroy

Italiaan verovert Kasteel Cantecroy

MORTSEL – Slaagt Cavalieri erin om het kasteeldomein Cantecroy eindelijk te vergasten op het toprestaurant dat het verdient? Het antwoord volgt snel want begin februari opent de gerenommeerde chef Riccardo Brando er zijn geprezen Italiaanse keuken.

Riccardo Brando kwam op zijn 15e vanuit Maratea, in Zuid-Italië aan de Tyrreense kust, een eerste keer in ons land aangewaaid. Op zijn 18e besloot hij hier te blijven en zich net zoals zijn broer en neef in de restosector te storten.

Zo gebeurde en met zijn partner die hij hier leerde kennen, Monica Van Langendonck, maakte hij van restaurant Gran Ducca een waanzinnig succesverhaal. Gran Ducca zat tot voor kort op de zesde verdieping van het Hyllit Hotel aan de De Keyserlei in hartje Antwerpen. En nu verkast het team dus naar de Cantecroylaan in de rand van Mortsel. Geen Gran Ducca meer, dan wel Cavalieri Ristorante Gastronomico Italiana – een verwijzing naar de ruiters en ridders uit het kasteelverleden – in het schilderachtige domein met rijke geschiedenis, Cantecroy. “We hadden nood aan iets nieuws. Toen we hier een eerste keer kwamen, waren we meteen verkocht. Wat een schitterende plek. Zo’n uniek kader. En de samenwerking met de mensen van Cantecroy liep onmiddellijk erg vlot. Dat gaf een goed gevoel van vertrouwen naar de toekomst toe”, klinkt het.

Info en reservaties: www.cavalieri.be .