Vjeu-Djeu: uitgetest door het Wonen in Mortsel team.

MORTSEL – Als er een nieuwe horecazaak opduikt in het hart van onze stad, kijken wij reikhalzend uit om die te gaan testen.  Vjeu-Djeu heeft zich genesteld in een voormalige schoenwinkel op het stadsplein en speelt als bistro én café troeven uit als een speciale Josper-houtskooloven tot lekkere ontbijtjes en vele speciaalbieren.

Heerlijk een nieuwe zaak in Mortsel centrum waar je ook terecht kan voor een snelle lunch maar eveneens kan genieten van een heerlijk diner.  Het vlees dat op je bord komt, is bij Vjeu-Djeu van top kwaliteit.  Het wordt bewaard in de ‘Dry Ager’ waar het vlees nog extra smaak ontwikkelt om nadien bereid te worden in de houtskooloven.

’s Middags kan je terecht voor heerlijk dik belegde boterhammen, uitgebreide slaatjes of een kom soep.  Zes bieren op de tap en een ruime keuze aan trappisten en andere speciaalbieren zorgen ervoor dat ook onze dorst wordt gelest.

De man achter Vjeu-Djeu – dat uiteraard verwijst naar het bekende Oude God-gebied – is geen onbekende in Mortsel: Wim Vanbaeden. Meer dan 30 jaar baatte hij een gelijknamige optiekzaak aan het Stadsplein uit.

Wij hebben het getest en zijn van plan om nog terug te komen!  Smakelijk.

Meer info: www.vjeudjeu.be.