gemeente kuisen met de burgemeester

Mortsel ruimt op: boen mee met de burgemeester!

Dinsdag 21 maart begint de lente. Tijd voor een grote schoonmaak!

Willen we Mortsel laten blinken, dan gaan we best allemaal samen aan de slag met borstel en vuilblik. Jaag op achtergelaten zwerfvuil en stop het in de witte zak! Schrijf je nu in voor onze grootse opruimactie en maak kans op een leuk geschenk.

Iedereen wordt opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken tussen 21 en 29 maart. En met iedereen, bedoelen we ook écht iedereen. Jeugdverenigingen jagen zwerfvuil van hun speelplek, natuurverenigingen gaan met knijpers door Klein Zwitserland, Buurtboeners pakken de wijken aan in samenwerking met buren en buurtcomités, sportverenigingen speuren in bermen langs eigen terreinen, scholen schrobben speelplaats en stoep, lokale handelaars worden poetsdienst voor één dag van het centrum … kortom iedereen in Mortsel wordt uitgenodigd om mee te doen. Ook de collegeleden. Inclusief de burgemeester, die boent ook mee. Want als iedereen een metertje voor zijn of haar rekening neemt, blinkt alles in 1,2,3.

Startschot ‘Mortsel ruimt op!’

We voorzien een groots poetsmoment voor de lokale handelaars van de Mechelsesteenweg, Antwerpsestraat, Edegemsestraat en Statielei op dinsdag 21 maart.
Aftrap om 17 uur op het Gemeenteplein voor het afhalen van materiaal. Het vuil wordt opgehaald voor de deur op woensdag 22 maart.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Inschrijven doe je zo:

Bel of mail ons dan voor dinsdag 14 maart: 03 444 17 28 of samenleving@mortsel.be. Zo kunnen we de nodige materialen voorzien. Je kiest als deelnemer zelf wanneer (ergens tussen 21 en 29 maart) en waar je wil poetsen. Alleen of in groep, alles kan.

Het gesprokkelde vuil in witte zakken mag eenmalig meegegeven worden met de gewone afvalophaling van 27 of 28 maart.