Koffiebar Kawa breidt uit met ambachtelijke bakkerij

Koffiebar Kawa breidt uit met ambachtelijke bakkerij

MORTSEL – Werklui zijn neergestreken in koffie- en lunchbar Kawa in het voormalige stationsgebouw van de NMBS aan het Stadsplein. Ze trekken er een bakkerij op waar bakkers na de zomer op ambachtelijke wijze brood en andere baksels zullen bereiden.

“Al sinds onze opening werken we voor onze ‘bokes’ met ambachtelijk brood op basis van zuurdesem”, leggen Kawa-uitbaters Sabri Heddi en Fien Nelissen uit. “Meteen wilden klanten dat pure brood ook kunnen kopen. Zo startte onze samenwerking met de Broodbroeders uit Mechelen die twee maal per week leverden.” De honger naar een dagelijks aanbod bleek niet te stillen. “We merkten ook tijdens citytrips naar Londen of Berlijn dat lunchbars daar steeds vaker de combinatie maken met de productie van hun eigen brood.”

En door een toevallige babbel met Kawa-klanten van het eerste uur, Bob Dierckx en Lina Nasser, trof de broodmicrobe helemaal raak. “Ze gaven mee dat ze al jaren voor hun eigen omgeving desembrood bakten. Het startschot om verder te dromen. Hun brood verdient een publiek. Als alles vlot verloopt, kan Mortsel na de zomer kennismaken met een rijkelijk aanbod van ambachtelijke broden, croissants en veel meer. Wij tellen als geen ander af.”

Foto Dirk VAN DE VELDE