'Droom'brug Krijgsbaan

‘Droom’brug Krijgsbaan duikt weer op

MORTSEL – De plannen voor een brug tussen de oude spoorwegberm aan het kruispunt Krijgsbaan-Antwerpsestraat worden vanonder het stof gehaald. Dat zegt burgemeester Erik Broeckx (N-VA) na een vraag over fiets- en wandelverbindingen op de berm van raadslid Naranjo Decamps (Mortsel Anders).Volgende week staan ze zelfs op de agenda als de bestendige deputatie van Antwerpen op de koffie komt in Mortsel.

“Dit is in het verleden al vaak aan bod geweest. We hebben allemaal wel gedroomd van zo’n fietsers-en voetgangersbrug”, geeft burgemeester Erik Broeckx (N-VA) toe. “Het gaat hier natuurlijk meteen om de duurste overbrugging. Daar zijn serieuze budgetten voor nodig. En met de R11 BIS die ons nog boven het hoofd hangt, is de situatie daar vandaag niet helemaal duidelijk. Toch zouden we graag beroep kunnen doen op subsidies om dit te realiseren. Volgende week als de deputatie op bezoek komt, maken we daar één van de agendapunten van.

We zien dat de Fietsostrades waarin zo wordt geïnvesteerd telkens van stad naar stad lopen. Maar waarom niet dwars kruisen om zo, via pakweg een brug die de berm ontsluit, rond Antwerpen te gaan?”