Iconisch art-decogebouw in Mortsel staat te koop

Iconisch art-decogebouw in Mortsel staat te koop.

MORTSEL – Wordt u de nieuwe eigenaar van het bekende Mortselse pand waar tot voor kort het voormalige hamburger- en kippenrestaurant Kiosk huisde op de hoek van de Fortstraat en de Lodewijk Dosfellei? Het gebouw staat te koop waarmee de eigenaars van het gebouw, de Pepa Hospitality Group, de deuren er finaal achter zich dichtslaan.

Nadat Kiosk er na enkele maanden eind vorig jaar al ophield, gingen de Pepa’s de plek aanvankelijk nog verhuren als eventlocatie. “Dat was slechts tijdelijk”, vertelt Vinko Pepa. “Waarom toch verkopen? Er is eigenlijk niets veranderd sinds Kiosk sloot hé: de bereikbaarheid gaat door de werkzaamheden niet meteen verbeteren. Het betreft een schitterend pand om iets in te realiseren. Maar dus niet door ons.”

Het art-decogebouw vlakbij Fort 4 gaat in Mortsel al enkele decennia mee als horeca-hotspot. Jaar en dag was er de gekende bistro D’n Anvers gevestigd. Nadien volgde er het kippenrestaurant Chez Antoine dat huurde van de Pepa Hospitality Group en in de zomer van 2016 gooiden de Pepa’s zelf het over de boeg van de hamburgers mét kip en crafted bieren. “Elke Mortselaar kent deze plek”, geeft Naranjo Decamps mee die met vastgoedkantoor Habicom het eigendom in verkoop heeft. Vraagprijs voor de voormalige Kiosk bedraagt 495.000€. “We blijven ervan overtuigd dat het gebouw een opportuniteit is voor een bloeiende horecazaak in de toekomst. Zeker gezien de plannen voor de verdere ontwikkeling van het fort als ontmoetingsplek.”