Scouts 121e

Scouts 121e: “Hier kunnen we er een paar jaren tegen”

MORTSEL – Groot feest afgelopen zaterdag bij de Scouts 121e. Met heel wat toeters en bellen openden de scouts en gidsen er wat trots hun gloednieuwe lokalen in Parkgebied Oude God aan de Edegemsestraat.

De stad leverde het nieuwe scoutslokaal – voorzien van taklokalen, een polyvalente ruimte, buiten-en binnenberging, sanitair, leidingscafé en een groot overdekt buitenpodium – casco op. De binnenafwerking nam de scouts voor z’n rekening. “We hebben sinds augustus vorig jaar ontzettend hard gewerkt. Amper een paar dagen geleden werd de verwarming nog geplaatst”, vertellen Dries Speybrouck, Stan Blomme en Daan Storms van de 121e; een fusie van de 115e en 144e, vandaag goed voor pakweg 175 leden. “Van buiten lijkt het misschien een beetje op een grote rode bunker. Binnen is het echt zeer functioneel, duurzaam en degelijk. Hier kunnen we er weer een paar jaren tegen”, lachen ze.

Het scoutsgebouw maakt deel uit van de hele herontwikkeling van de parkzone met centraal daarin de Parkschool. De stad investeerde zo’n 2 miljoen euro in de lokalen én de naburige Buitenschoolse Kinderopvang Kubus. Die werd volgens hetzelfde ‘box’principe opgetrokken en opent ergens dit voorjaar